Филмът Барби чупи рекорди в бокс офиса. Същевременно не чак толкова

...
Филмът Барби чупи рекорди в бокс офиса. Същевременно не чак толкова
Коментари Харесай

Как Барби раздразни консерваторите. И Мъск

Филмът " Барби " чупи върхове в бокс офиса. Същевременно не чак толкоз дълбоката история за най-известната кукла, която отива в света на хората и претърпява екзистенциална рецесия, се оказа през изключително горещото лято в центъра на безкрайни разнопосочни диспути за смисли и послания и дори разпали миникултурни войни. Едно от най-гласовитите възмущения пристигна от лагера на консерваторите с мнения по какъв начин посланието на кино лентата е за угнетяване и обезличаване на мъжете.

Елон Мъск също се оказа измежду критикуващите от този лагер. Той не пропусна да влезе в диалога за " Барби " с саркастичен коментар в Туитър (или това нещо, което до неотдавна беше Туитър, а в този момент ни посреща с неопределен " Х " ).

" Ако пиете по един шот всякога, когато Барби споделя думата " патриархат ", ще припаднете преди да свърши филмът ", написа той иронично.

Така милиардерът реагира на меме, което съпоставя Туитър с " Барби ", а новото име " Х " с " Опенхаймер ".

Мъск е последният, който се причисли към рецензиите в сходен дух - че това е лява агитация, за филма на Грета Геруиг с Марго Роби и Райън Гослинг, показва " Холивуд доклад ". 

От компанията " Мател ", производител на куклата, се пробват по всякакъв начин филмът да не бъде възприеман през политически послания. Изпълнителната директорка Роби Бренър разяснява, че това не е феминистки филм. В изявление пред " Тайм " Бренър изрази учудването си от сходна позиция.

" Кой твърди това? Не става въпрос дали е, или не е. Това е филм, който има толкоз доста неща в него ", сподели тя.

През уикенда особена известен се оказа коментар на консервативния коментатор Бен Шапиро, който громи филма в " Ютуб " без да си поеме мирис в продължение на 43 минути, а видеото беше гледано над 1,6 млн. пъти.

" Основното обръщение на кино лентата, политически, е, че мъжете и дамите са от двете страни и се ненавиждат. И безусловно единственият метод, по който може да имаш благополучен свят, е жените да пренебрегват мъжете и мъжете да пренебрегват дамите ", възмути се той и предсказа, че скоро гледаемостта на кино лентата внезапно ще се срути.

В " Ню Йорк поуст " Пиърс Морган се оплака какво би станало, в случай че той опише по сходен метод дамите, както са изобразени мъжете във кино лентата. Щял да бъде не просто отритнат, " щях да бъда екзекутиран ", прибавя той.

" Филмът реализира тъкмо това, което желае -  матриархат като съвършения антидот на патриархата. Но в действителност това е тъкмо същата идея, която те желаят да ненавиждаме ", написа още Морган.

Друг изтъкнат реакционер, сенаторът от Тексас Тез Крус упрекна кино лентата, че се подмазва на Китайската комунистическа партия, " тъй като желаят да създадат пари като продават кино лентата в Китай ".

Джинджър Гаец, брачната половинка на републиканеца от Флорида Мат Гаец, напряко прикани за протест на кино лентата, " пренебрегвал напълно концепцията за вярата и фамилията ".

Нито критиците, нито публиката обаче са на същото мнение. В " Rotten Tomatoes " има 90 % положителни оценки от критиците, същият % утвърждение идва и от аудиторията. Това е рядко съвпадане на мненията, филмът се трансформира в блокбъстър без да става дума за история за супергерои или продължение на към този момент одобрен франчайз. Любопитно е единодушието на аудитория и рецензия и при другия филм, към който ползата е огромен и потегли по същото време, въпреки и прекомерно друг от " Барби " - " Опенхаймер " (с рейтинг от 94 процента).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР